divendres, 9 de març del 2012

Secrets per tenir una pell 10


ELS SECRETS PER TENIR UNA PELL 10

Sovint donem molta importància al nostre aspecte quant a pes, to muscular, alimentació..., però no ens adonem que el reflex més directe del nostre estat és la pell, perquè hi queda reflectida cadascuna de les nostres activitats, estats d’ànims, comportaments alimentaris, estrès ...
La pell és l’òrgan més gran de tot el cos i, com tots els òrgans, menja, respira, evacua... El secret serà, doncs, mantenir aquestes tasques de la millor manera possible. Com ho farem?
  • Li hem de donar de menjar tenint en compte les seves necessitats. És molt important que aportem una bona hidratació a la pell mitjançant olis vegetals o cremes sense substàncies que poden desequilibrar-ne  l’estat, com ara productes derivats de petrolis, productes químics o conservants. També hem de protegir la pell dels factors externs que l’agredeixen (el vent, el fred, alguns tòxics..). Per aquests motius, és important l’aplicació d’una crema hidratant per mantenir l’elasticitat de la pell, la consistència i la hidratació. Així, la cuidarem  dia a dia amb només un petit gest. 
  • Com fem que respiri millor? Hi ha dos secrets imprescindibles per aconseguir-ho: la sauna i la piscina. Fer activitat física dins de l’aigua reactiva la circulació, cosa que permet que la sang circuli correctament pel cos. Si després de la piscina, podem entrar 10 minuts a la sauna, aconseguirem que els porus s’obrin i,per tant, que la pell esta respiri amb més facilitat. No és necessari incrementar aquesta respiració cada dia; simplement amb dos o tres cops a la setmana n’hi ha prou. Així tindreu la pell més radiant i lluminosa.
  • Evacuar és el mateix que netejar a fons la pell i això es fa combinant una activitat física, sobretot cardiovascular, durant la qual notareu que la temperatura de la vostra pell s’incrementa molt, amb un píling a la dutxa. El píling només cal fer-lo dos cops a la setmana i com si fos el vostre gel de dutxa. És important que mireu que porti partícules de bambú i jojoba, que  treuen les cèl·lules mortes de la pell suaument, sense variar-ne el pH. Per què és aconsellable després de l’activitat? Doncs perquè hem activat la circulació i aleshores l’aigua del cos es mou de forma més “ràpida”, de manera que podem eliminar amb més facilitat les cèl·lules mortes mentre n’oxigenem les noves. Després del píling és imprescindible aplicar-hi oli, llet o crema hidratant.
Si seguim aquestes pautes afavorim la recuperació de la pell, aconseguim que adquireixi més consistència i la mantenim més harmònica.
Sabies que...
  • La pell està formada per greixos. Per tant, els olis són la millor font per hidratar-la.
  • Si sues molt durant l’activitat física, és important l’ús d’una crema hidratant, perquè la calor deshidrata més ràpid la pell i aquesta perd l’elasticitat. Per tant, es pot envellir més ràpidament.
  • El fet de suar durant l’activitat física fa que la nostra pell es torni més humida i aconsegueixi protecció davant de possibles infeccions.
  • És important assecar correctament la pell després de la dutxa per evitar l’aparició de fongs, èczemes...
  • El millor moment per aplicar les cremes reductores o anticel·lulítiques és després de l’activitat física.
  • Si apliquem un píling corporal un dia abans de fer raigs UVA, la pell agafa millor el color

El tema del mes: Secrets per lluir una pell saludable


Durant el mes de març, et donarem consells per lluir una pell saludable

dimecres, 8 de febrer del 2012

QUÈ SÓN LES LESIONS ESPORTIVES?


Dedicarem el mes de febrer a conèixer com prevenir les lesions esportives, i és per això, que comencem el mes amb aquest article introductòri. Esperem que us sigui de gran utilitat.

Què són les lesions esportives?

Les lesions esportives són lesions que oco- rren durant la pràctica d’un esport o durant l’exercici físic. Algunes ocorren accidental- ment. Altres poden ser el resultat de ma- les pràctiques d’entrenament o de l’ús ina- dequat de l’equip d’entrenament. Algunes persones es fan mal quan no estan en bona condició física. En certs casos, les lesions es deuen a la manca o escassetat d’exercicis d’escalfament o estirament abans de jugar o fer exercici. Les lesions esportives més co- muns són:

Quina és la diferència entre lesions agudes i lesions cròniques?

Hi ha dos tipus de lesions esportives: agu- des i cròniques. Les lesions agudes ocorren sobtadament mentre s’està jugant o fent exercici. Les lesions agudes més freqüentsinclouen esquinços de turmell, distensions a l’esquena i fractures a les mans. 

Els símptomes d’una lesió aguda inclouen:

  • Un dolor greu sobtat 
  • Inflor 
  • No poder recolzar-se en una cama, genoll, turmell o peu 
  • Un braç, colze, canell, mà o dit que està molt adolorit 
  • Dificultats en el moviment normal d’una articulació 
  • Extrema debilitat en una cama o un braç 
  • Un os o una articulació que estan visiblement fora del seu lloc.


Les lesions cròniques ocorren després de practicar un esport o fer exercici per un llarg temps. Els símptomes d’una lesió crònica inclouen:
  • Dolor mentre està jugant 
  • Dolor mentre està fent exercici 
  • Dolor lleu fins i tot en repòs 
  • Inflor. 


-Què he de fer si em lesiono?

Mai intentis “aguantar” el dolor d’una lesió esportiva. Deixa de jugar o fer exercici quan sentis dolor. El continuar només pot empitjo- rar la lesió. Algunes lesions han de ser imme- diatament examinades pel metge. Altres les pots tractar tu mateix.
Truca a un metge quan:
-La lesió causa dolor sever, inflor o adormi- ment
-No pots sostenir cap pes en l’àrea lesionada -Una lesió prèvia et fa mal -Una lesió prèvia s’infla
-L’articulació no es nota normal o es nota inestable.

Si no detectes cap d’aquests símptomes, pots tractar la lesió a casa sense perill. Si el dolor empitjora has d’avisar a un metge. Utilitza la tècnica HICER (Gel, Compressió, Elevació i Repòs) per alleujar el dolor, reduir la inflor i accelerar la recuperació. Segueix aquests quatre passos tan aviat passi la lesió i conti- nuï fent-ho almenys per 48 hores.

-GEL: Posa una compresa de gel a l’àrea le- sionada per 20 minuts, de quatre a vuit vega- des al dia. Per això, podeu utilitzar una com- presa freda o una bossa de gel. També, podeu utilitzar una bossa plàstica plena de gel mòlt i embolicada en una tovallola. Traieu el gel després de 20 minuts per evitar una cremada de fred.

-COMPRESSIÓ: Distribueix igual pressió (compressió) sobre l’àrea lesionada per ajudar a reduir la inflor. Podeu utilitzar un embenat elàstic.

-ELEVACIÓ. Per ajudar a reduir la inflor, posa l’àrea lesionada sobre un coixí, i assegura’t que quedi a un nivell més alt que el seu cor.

-REPÒS. Redueix les sctivitats regulars. Si t’has lesionat el peu, el turmell o el genoll, no recolzis en aquesta cama. Ajuda’t amb una crossa.


(aquest article no ens l’hem inventat nosaltres, és una adaptació dels consells que dóna l’Institut Nacional per a la Salut dels Estats Units)

DURANT EL MES DE FEBRER: T'AJUDEM A PREVENIR LES LESIONS

Desprès d'uns quants dies amb el blog ben congelat o poc actualitzat, hi tornem amb molta informació i molts continguts nous per aquest mes de febrer!

Dedicarem aquest mes a ajudar-te a prevenir lesions, sobretot, derivades de la pràctica (o mala pràctica) esportiva. 

Començarem amb una adaptació d'un article de l'Institut Nacional de Salut dels EUA, sobre què són les lesions esportives. 

Doncs, som-hi! 

dijous, 26 de gener del 2012

Un estil de vida actiu? no és tan complicat!

Creus que mantenir un estil de vida actiu és molt complicat? 
Mira aquest vídeo, i veuràs com modificant petits hàbits quotidiants pots aconseguir grans beneficis!

A pujar escales!


Nova Piràmide de la Dieta Mediterrània

La fundació per a la Dieta Mediterrània ha presentat el nou disseny de la Piràmide de la Dieta Mediterrània, adaptada a l'estil de vida actual. 
Els beneficis de la Dieta Mediterrània, són una evidència científica, i és clau per mantenir un estil de vida saludable.


Aquí et deixem l'enllaç:


Piràmide de la Dieta Mediterrània

dilluns, 23 de gener del 2012

Per començar la setmana, un vídeo del gran Kilian Jornet, per posar-se les piles abans de sortir a córrer!



dissabte, 21 de gener del 2012

"Recorda menjar de forma saludable!!"





"Trobat a la xarxa... "

- Per què no duren els bons propòsits... ?

- Una aplicació per conèixer el ritme cardíac

- El mite del calçat esportiu que tonifica





"Desprès de Nadal, és hora de posar-se en forma"

Durant les festes de Nadal, el consum d’aliments acostuma a ser superior al consum de calories necessàries. Aquesta diferència entre el què s’ingereix i el què es consumeix , afavoreix un clar augment de les reserves calòriques, que s’acaba traduint en un augment de pes. Per aquesta raó, et volem donar a conèixer diferents consells per recuperar la forma, i gaudir així d’una millor salut. 

SABIES QUÈ...

- La ingesta calòrica diària recomanada per a un adult és d’unes 2.300 Kcal al dia?
- El contingut calòric d’un plat de brou de Nadal és de 180 Kcal, i que equival al 10% de les necessitats calòriques diàries?
- El consum calòric en un treball d’entrenament de mitjana intensitat, equival a 300Kcal/hora, i què mentre dorms gastes unes 80kcal/hora?
- Per perdre greixos és aconsellable combinar un treball aeròbic amb treball de tonificació?
- La natació és una disciplina molt eficient per cremar greixos, ja que el consum energètic és més elevat que en la mateixa intensitat corrent o pedalant?
- Fent exercici cada dia t’ajudarà a tenir un metabolisme més actiu, i per tant cremaràs greixos de forma inconscient?

Al teu Complex Esporrtiu hi trobaràs diferents activitats i els millors professionals que t’assessoraran per assolir els teus objectius. I recorda la constància i l’esforç seran els teus millors aliats per arribartant lluny com vulguis arribar!

dijous, 19 de gener del 2012

Durant el mes de gener tu tries: sentir-te bé o sentir-te millor!



dimarts, 17 de gener del 2012

"12 MESOS, 365 RAONS"


Acabem de començar un nou any, un nou cicle, una nova etapa plena de bons propòsits i intencions. I és que l’inici d’un nou any, ens serveix d’excusa per a fixar-nos nous objectius personals, i la majoria d’aquests propòsits estan relacionats directament amb la salut: aquest any aniré més sovint al gimnàs, aquest any nedaré més, correré més ràpid, saltaré més lluny, perdré aquest quilet que em sobra... 

Amb la intenció que els bons propòsits d’any nou no es quedin només en propòsits hem creat el projecte “12 mesos, 365 raons” per donar-te a conèixer tot allò que segur que sempre t’has preguntat sobre l’activitat física i l’esport, i no has trobat resposta. 

Dedicarem cada mes del 2012, a difondre aspectes relacionats amb l’activitat física com la hidratació, la prevenció de lesions, l’alimentació saludable, els millors secrets per millorar el teu entrenament... i és per aixó que aquest serà el teu lloc de referència a la xarxa.

A més a més del bloc ens podràs seguir a través de twitter, amb el hàshtag #365raons.

Estigues atent, perquè  no volem que aquest 2012 et faltin raons per gaudir d’una millor salut. Durant els propers 12 mesos et volem donar #365raons per fer-te crèixer com a esportista i sobretot com a persona.


Benvingut, benviguda a l'univers de les raons per fer salut!

Perquè tu tries fer salut i nosaltres t’ajudem a aconseguir-ho!