divendres, 9 de març del 2012

Secrets per tenir una pell 10


ELS SECRETS PER TENIR UNA PELL 10

Sovint donem molta importància al nostre aspecte quant a pes, to muscular, alimentació..., però no ens adonem que el reflex més directe del nostre estat és la pell, perquè hi queda reflectida cadascuna de les nostres activitats, estats d’ànims, comportaments alimentaris, estrès ...
La pell és l’òrgan més gran de tot el cos i, com tots els òrgans, menja, respira, evacua... El secret serà, doncs, mantenir aquestes tasques de la millor manera possible. Com ho farem?
  • Li hem de donar de menjar tenint en compte les seves necessitats. És molt important que aportem una bona hidratació a la pell mitjançant olis vegetals o cremes sense substàncies que poden desequilibrar-ne  l’estat, com ara productes derivats de petrolis, productes químics o conservants. També hem de protegir la pell dels factors externs que l’agredeixen (el vent, el fred, alguns tòxics..). Per aquests motius, és important l’aplicació d’una crema hidratant per mantenir l’elasticitat de la pell, la consistència i la hidratació. Així, la cuidarem  dia a dia amb només un petit gest. 
  • Com fem que respiri millor? Hi ha dos secrets imprescindibles per aconseguir-ho: la sauna i la piscina. Fer activitat física dins de l’aigua reactiva la circulació, cosa que permet que la sang circuli correctament pel cos. Si després de la piscina, podem entrar 10 minuts a la sauna, aconseguirem que els porus s’obrin i,per tant, que la pell esta respiri amb més facilitat. No és necessari incrementar aquesta respiració cada dia; simplement amb dos o tres cops a la setmana n’hi ha prou. Així tindreu la pell més radiant i lluminosa.
  • Evacuar és el mateix que netejar a fons la pell i això es fa combinant una activitat física, sobretot cardiovascular, durant la qual notareu que la temperatura de la vostra pell s’incrementa molt, amb un píling a la dutxa. El píling només cal fer-lo dos cops a la setmana i com si fos el vostre gel de dutxa. És important que mireu que porti partícules de bambú i jojoba, que  treuen les cèl·lules mortes de la pell suaument, sense variar-ne el pH. Per què és aconsellable després de l’activitat? Doncs perquè hem activat la circulació i aleshores l’aigua del cos es mou de forma més “ràpida”, de manera que podem eliminar amb més facilitat les cèl·lules mortes mentre n’oxigenem les noves. Després del píling és imprescindible aplicar-hi oli, llet o crema hidratant.
Si seguim aquestes pautes afavorim la recuperació de la pell, aconseguim que adquireixi més consistència i la mantenim més harmònica.
Sabies que...
  • La pell està formada per greixos. Per tant, els olis són la millor font per hidratar-la.
  • Si sues molt durant l’activitat física, és important l’ús d’una crema hidratant, perquè la calor deshidrata més ràpid la pell i aquesta perd l’elasticitat. Per tant, es pot envellir més ràpidament.
  • El fet de suar durant l’activitat física fa que la nostra pell es torni més humida i aconsegueixi protecció davant de possibles infeccions.
  • És important assecar correctament la pell després de la dutxa per evitar l’aparició de fongs, èczemes...
  • El millor moment per aplicar les cremes reductores o anticel·lulítiques és després de l’activitat física.
  • Si apliquem un píling corporal un dia abans de fer raigs UVA, la pell agafa millor el color

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada