dilluns, 27 de maig del 2013

Les activitats outdoor, què podem fer en el nostre entorn?

Què és l’esport outdoor?

Natura, aire lliure, aventura, esport i activitat física. La suma d’aquests ingredients dóna com a resultat una pràctica que està disponible per cadascú de nosaltres.
L’activitat outdoor generalment es relaciona amb activitats fetes lluny de la civilització, les quals poden servir per gaudir d’escenaris naturals, dessestresar o simplement gaudir la vida i relaxar-se.  No obstant, cada vegada més les activitats outdoor s’estan apropant a les grans masses i al mateix temps el lloc de pràctica també s’està apropant a la gent.  Qualsevol racó a l’aire lliure, ja sigui en el medi natural o en medi urbà el podem entendre com un bon lloc practicar-hi activitats outdoor.  

A qui està dirigit?
Les activitats outdoor tenen lloc per a tothom, sense importar edat o sexe per la seva gran diversitat.

Quins són els seus beneficis?
És important aprofitar les diferents alternatives per realitzar activitat física, més encara en temporada d’estiu, quan la meteo i el clima es presten per sortir i aprofitar l’aire lliure.
Entre els beneficis podem assenyalar millores en:
·  
       El sistema cardiorespiratori: els batecs del cor són més potents, es pot moure més sang cap a la resta d’organisme i la nostra respiració és més eficient.
·         Els músculs i els ossos: augmenta la massa muscular, la força, la resistència a la fatiga i els ossos es fan més gruixuts i resistents.
·         L’estat mental: millora la nostra qualitat de vida i redueix l’estrès.
Per contra, l’absència d’activitat o exercici físic augmenta el risc de contraure malalties cardiovasculars; perjudica la salut física, psíquica i social; disminueix la longevitat i afecta directament la qualitat de vida de les persones.
Practicar una activitat 3 a 4 vegades per setmana a una intensitat baixa a mitja per més 30 minuts diaris és ideal per començar o per mantenir-se. No oblidant la hidratació durant l’activitat, el descans entre cada entrenament, un somni reposador i una alimentació rica en fruites i verdures.

Quines activitats outdoor es poden fer a Catalunya?
Durant els mesos d’estiu ve de gust fer activitats a l’exterior, i l’esport no n’és pas cap excepció. Gràcies a les característiques climàtiques i de paisatge de Catalunya hi ha un ampli ventall d’activitats que ens permeten fer exercici físic a l’aire lliure .
Si vols fer activitats al mar pots fer vela, vela lleugera, natació, pesca, submarinisme, windsurf, surf, kitesurf, paddle surf...
Si vols fer activitats a la muntanya pots fer escalada, muntar a cavall, senderisme, btt, caminada nòrdica, descens de rius, còrrer...
A l’aire pots fer parapent, volta amb globus, paracaidisme...
I a zones urbanes i complexes esportius pots practicar footing, futbol, basquet, handbol, tennis, pàdel, natació en piscina, patinatge, etc.
No obstant els Centres Esportius poden ser una bona eina per preparar-se físicament per a tots i cadascun d’aquests esports. En ells podeu trobar especialistes que us ajudaran a fer els exercicis específics per preparar-vos muscularment per la vostra especialitat esportiva. De la mateixa manera actualment existeixen molts “Equips”, “Grups” i “activitats socials” dintre dels Centres Esportius per la pràctica d’esports a l’aire lliure. D’aquesta manera, si t’agradaria fer algun esport i no trobes amb qui, gràcies a aquests grups pots tenir la possibilitat de fer-ho. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada