dilluns, 27 de maig del 2013

CONSELLS PER PRACTICAR ESPORTS OUTDOOR


A l’hivern
Quan arriba el fred costa una mica més sortir al carrer a fer activitat física, però val la pena fer l'esforç ja que ajuda a desconnectar dels llocs tancats on treballem o estudiem gran part del dia.
Aquí teniu quatres consells, per si us poden ajudar:

1. Si podem triar l'hora, millor als migdies , abans de dinar, que és un bon moment ja la temperatura és més elevada i ens ajuda a escalfar la musculatura, i a més no ens hem de preocupar de la digestió. Això sí, és recomanable fer un petit àpat a mig matí (iogurt, petit entrepà, fuita...), per tenir energia abans de fer l'activitat.

2. Si fa fred cal protegir-se el cap i el coll, que són dues de les zones per on perdem més calor i més propenses a refredar-se.

3. El cap de setmana és un bon moment per practicar alguna activitat de més durada (btt, senderisme...), i hem de tenir present que a mesura que avança el dia, la temperatura ambiental i corporal augmenta, per tant un excés de roba també ens podria fer suar massa i refredar-nos.

4.També hem de ser conscients que encara que no tinguem tanta set com a l'estiu, ens hem d'anar hidratant regularment.

A l’estiu

1.Beure abundant aigua durant tot el dia i no només durant l’activitat esportiva, a fí d’evitar deshidratacions. S’ha de preferir l’aigua o els sucs de fruita sense sucre abans de les begudes gasoses o ensucrades.
2.No oblidar l’ús del protector solar, s’ha d’aplicar abans de vestir-se, a més de retocar diverses vegades al dia. Aquesta mesura és complementària amb l’ús de barrets o gorres i  ulleres de sol amb filtre UV.
3.Fer servir roba adequada. No fer servir peces de roba de cotó durant la pràctica d’esports. Això perquè absorbeix la humitat, no s’asseca adequadament i pot provocar ferides per la fricció. És recomana teles sintètiques com Coolmax o Dri fit. Les mateixes recomanacions són en el cas dels mitjons.

4.No practicar esports entre les 11 i les 19 hores, que és el període quan les temperatures i la radiació solar són més intenses. En aquest cas, s’han de preferir les primeres hores del sol del matí (entre les 7 i les 9 hores), i el capvespre o la nit (després de les 19 hores), en la mesura que sigui possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada